tameteora.gr

tameteora.gr

Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού για μία εβδομάδα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος υπογραφών δύο αποφάσεων για την καθολική διακοπή του κυνηγιού για μία εβδομάδα, λόγω των έκτακτων ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός, η μία απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ η άλλη, με τη μορφή εγκυκλίου, θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς.

Όπως είχε επισημάνει, πρώτη, μεταξύ άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, η Ορνιθολογική Εταιρεία, οι τοπικές ή περιφερειακές απαγορεύσεις της θήρας λόγω χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και εντάσεως ή παρατεταμένων χρονικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν επαρκούν για την προστασία των πουλιών που αναζητούν καταφύγιο, διότι αυτές εφαρμόζονται στις χιονόπληκτες περιοχές και όχι σε αυτές που τα πουλιά έχουν καταφύγει. Ακριβώς στις περιοχές αυτές όπου έχουν βρει καταφύγιο τα πουλιά συντελείται ένα μαζικό κυνήγι, καθώς οι κυνηγοί βρίσκουν εύκολη και άφθονη λεία, τη στιγμή που τα πουλιά έχουν ανάγκη ηρεμίας για να τραφούν και να ανακτήσουν δυνάμεις.

Ειδικότερα, τις τελευταίες εβδομάδες ο χιονιάς που έχει πλήξει την Ευρώπη έχει οδηγήσει μεγάλους πληθυσμούς πουλιών, που συνήθως απαντούν σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη, να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στη χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα στον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί από τους παρατηρητές πουλιών αρκετά σπάνια είδη παπιών και στρουθιόμορφων που προέρχονται από πολύ βόρειες έως και αρκτικές περιοχές της Ευρώπης.

Δυστυχώς, όπως διαπίστωσε η οργάνωση, παράλληλα με την άφιξη ολοένα και περισσότερων ταλαιπωρημένων από το κρύο πουλιών, οι παρατηρητές καθημερινά γίνονται μάρτυρες ολοένα και περισσότερων περιστατικών λαθροθηρίας, από ασυνείδητους που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία της κακοκαιρίας προς όφελός τους.

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Eurogroup αποφασίζει για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Το πράσινο φως για την εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ αναμένεται να ανάψει το σημερινό Eurogroup. Η εκταμίευσή του ποσού ωστόσο θα γίνει σταδιακά, το πρώτο τμήμα στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων που απομένουν από τη λίστα των 110 της τρίτης αξιολόγησης και το δεύτερο μετά[…]

Περισσότερα »

Σήμερα το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη – Φόβοι για επεισόδια και εντάσεις

Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου βρίσκεται η Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Βέβαια, υπάρχουν ανησυχίες ως προς την ομαλή διεξαγωγή του, καθώς είναι προγραμματισμένη και αντισυγκέντρωση. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Άνθιμου ενόψει του συλλαλητηρίου.[…]

Περισσότερα »