tameteora.gr

tameteora.gr

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη Δάσωση Γεωργικών Γαιών

Η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος «Δάσωση Γεωργικών Γαιών» (Μέτρο 221) αρχίζει από 10 Ιανουαρίου και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Δασολόγο κ. Δημήτριο Βράκα.

Οι δηλώσεις εφαρμογής υποβάλλονται το προαναφερθέν χρονικό διάστημα κάθε έτους για δεσμεύσεις που αφορούν στο προηγούμενο έτος και όσοι δεν υποβάλλουν τις αιτήσεις Θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις τονίζει ο κ. Δημήτριο Βράκας. Οι δικαιούχοι, εφόσον οι φυτείες τους έχουν υπερβεί το 7ο έτος ηλικίας και αυτές βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορούν να προβούν σταδιακά ή εφάπαξ στις κατάλληλες δασοκομικές επεμβάσεις, όπως αραιώσεις-κλαδεύσεις των ατόμων που υπολείπονται σε αύξηση, ύστερα από αίτημα τους και έγκριση από το Δασαρχείο, όμως σε κάθε περίπτωση από τις οποιεσδήποτε τεχνικές επεμβάσεις:

α. δεν θα μειώνεται το μέγεθος της έκτασης της επένδυσης και
β. ο ελάχιστος αριθμός φυτών δεν είναι μικρότερος των 70 φυτών/στρεμ (για φυτείες στις οποίες προβλέπονταν η φύτευση 160-250 φυτών/στρεμ, ενώ για τις φυτείες των ευγενών πλατύφυλλων (καρυδιές-καστανιές-Μουριές-Δρυς κλπ) όπου προβλέπονταν η φύτευση 28 φυτών/στρέμμ. δεν Θα είναι μικρότερος των 20φυτών/ στρεμ.

Επίσης,
1. ότι ο αριθμός των φυτών πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος στο αγροτεμάχιο και
2. δεν επιτρέπεται ανασύσταση των φυτειών.
3. Τροποποίηση της απόφασης έγκρισης, δηλαδή αλλαγή δασοπονικού είδους ή μείωση της έκτασης μπορεί να γίνει μόνο μια φορά για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
4. Μεταβίβαση της επένδυσης μπορεί να γίνει μία μονό φορά μετά την εφαρμογή της Κ.Υ.Α (ανεξάρτητα αν έχει προ-ηγηθεί άλλη πριν την εφαρμογή της), εκτός της περίπτωσης ανωτέρας βίας.
5. Σε περίπτωση συνιδιοκτητών μετά από κληρονομιά οι αποδέκτες πρέπει να φροντίζουν η επένδυση να μεταβιβαστεί σε ένα δικαιούχο.
6. Όλοι οι επενδυτές έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν κάβε χρόνο Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ)-αίτηση πληρωμής στον φορέα συμπλήρωσης της ΑΕΕ καθώς και δήλωση εφαρμογής στην υπηρεσία μας. Οι δηλώσεις εφαρμογής υποβάλλονται από 10 Ιανουαρίου κάθε έτους μέχρι και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου για δεσμεύσεις που αφορούν στο προηγούμενο έτος.

 

Κυρώσεις

Σε περίπτωση που δεν υποβληθούν οι παραπάνω αιτήσεις Θα επιβάλλονται κυρώσεις:
• Μη χορήγηση οικον. ενίσχυσης -αποβολή από το πρόγραμμα
• Κύρωση 3% επιβάλλεται και στην περίπτωση που ο υπόροφος της φυτείας δεν είναι καθαρός.

Όταν σε μία επένδυση είναι ενταγμένα περισσότερα του ενός αγροτεμάχια και διαπιστώνονται απώλειες σε ένα ή και περισσότερα αγροτεμάχια, ο, δικαιούχος μπορεί να συνεχίσει τις δεσμεύσεις του με την προϋπόθεση ότι η εναπομένουσα έκταση της επένδυσης (αγροτεμαχίου) δεν είναι μικρότερη από 2 στρέμματα για τους δικαιούχους που εν τάχθηκαν σύμφωνα με το καθεστώς του 2080/1992 ή μικρότερη από 3 στρέμματα για τους δικαιούχους που εντάχθηκαν σύμφωνα με το καθεστώς του 1257/1999.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Ξενία» Καλαμπάκας: Ποια θα είναι η τύχη του πρώην διαμαντιού της πόλης;

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ιστορία ενός τόπου, που οι δημοτικές Αρχές λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μίας πόλης και αρκετών γενεών. Στη σύγχρονη ιστορία της επαρχίας Καλαμπάκας τέτοιες αποφάσεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα, ωστόσο όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να σκεφτόμαστε πόσο καλύτερη ή πόσο χειρότερη θα ήταν η[…]

Περισσότερα »

Εκτάκτως την Πέμπτη η εφημερίδα «Τα Μετέωρα» λόγω της απεργίας

Εκτάκτως αύριο Πέμπτη θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα «Τα Μετέωρα», λόγω της 24ωρης απεργίας που κηρύχθηκε για την ημέρα αυτή με τη συμμετοχή και των ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.   Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΕΕ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς[…]

Περισσότερα »