tameteora.gr

tameteora.gr

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη Δάσωση Γεωργικών Γαιών

Η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος «Δάσωση Γεωργικών Γαιών» (Μέτρο 221) αρχίζει από 10 Ιανουαρίου και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Δασολόγο κ. Δημήτριο Βράκα.

Οι δηλώσεις εφαρμογής υποβάλλονται το προαναφερθέν χρονικό διάστημα κάθε έτους για δεσμεύσεις που αφορούν στο προηγούμενο έτος και όσοι δεν υποβάλλουν τις αιτήσεις Θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις τονίζει ο κ. Δημήτριο Βράκας. Οι δικαιούχοι, εφόσον οι φυτείες τους έχουν υπερβεί το 7ο έτος ηλικίας και αυτές βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορούν να προβούν σταδιακά ή εφάπαξ στις κατάλληλες δασοκομικές επεμβάσεις, όπως αραιώσεις-κλαδεύσεις των ατόμων που υπολείπονται σε αύξηση, ύστερα από αίτημα τους και έγκριση από το Δασαρχείο, όμως σε κάθε περίπτωση από τις οποιεσδήποτε τεχνικές επεμβάσεις:

α. δεν θα μειώνεται το μέγεθος της έκτασης της επένδυσης και
β. ο ελάχιστος αριθμός φυτών δεν είναι μικρότερος των 70 φυτών/στρεμ (για φυτείες στις οποίες προβλέπονταν η φύτευση 160-250 φυτών/στρεμ, ενώ για τις φυτείες των ευγενών πλατύφυλλων (καρυδιές-καστανιές-Μουριές-Δρυς κλπ) όπου προβλέπονταν η φύτευση 28 φυτών/στρέμμ. δεν Θα είναι μικρότερος των 20φυτών/ στρεμ.

Επίσης,
1. ότι ο αριθμός των φυτών πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος στο αγροτεμάχιο και
2. δεν επιτρέπεται ανασύσταση των φυτειών.
3. Τροποποίηση της απόφασης έγκρισης, δηλαδή αλλαγή δασοπονικού είδους ή μείωση της έκτασης μπορεί να γίνει μόνο μια φορά για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
4. Μεταβίβαση της επένδυσης μπορεί να γίνει μία μονό φορά μετά την εφαρμογή της Κ.Υ.Α (ανεξάρτητα αν έχει προ-ηγηθεί άλλη πριν την εφαρμογή της), εκτός της περίπτωσης ανωτέρας βίας.
5. Σε περίπτωση συνιδιοκτητών μετά από κληρονομιά οι αποδέκτες πρέπει να φροντίζουν η επένδυση να μεταβιβαστεί σε ένα δικαιούχο.
6. Όλοι οι επενδυτές έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν κάβε χρόνο Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ)-αίτηση πληρωμής στον φορέα συμπλήρωσης της ΑΕΕ καθώς και δήλωση εφαρμογής στην υπηρεσία μας. Οι δηλώσεις εφαρμογής υποβάλλονται από 10 Ιανουαρίου κάθε έτους μέχρι και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου για δεσμεύσεις που αφορούν στο προηγούμενο έτος.

 

Κυρώσεις

Σε περίπτωση που δεν υποβληθούν οι παραπάνω αιτήσεις Θα επιβάλλονται κυρώσεις:
• Μη χορήγηση οικον. ενίσχυσης -αποβολή από το πρόγραμμα
• Κύρωση 3% επιβάλλεται και στην περίπτωση που ο υπόροφος της φυτείας δεν είναι καθαρός.

Όταν σε μία επένδυση είναι ενταγμένα περισσότερα του ενός αγροτεμάχια και διαπιστώνονται απώλειες σε ένα ή και περισσότερα αγροτεμάχια, ο, δικαιούχος μπορεί να συνεχίσει τις δεσμεύσεις του με την προϋπόθεση ότι η εναπομένουσα έκταση της επένδυσης (αγροτεμαχίου) δεν είναι μικρότερη από 2 στρέμματα για τους δικαιούχους που εν τάχθηκαν σύμφωνα με το καθεστώς του 2080/1992 ή μικρότερη από 3 στρέμματα για τους δικαιούχους που εντάχθηκαν σύμφωνα με το καθεστώς του 1257/1999.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έπαιξαν παιδικά παραδοσιακά παιγνίδια στην Κρύα Βρύση

Την πρώτη εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά διοργάνωσε χθες Παρασκευή 18 Αυγούστου ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Κρυοβρυσιωτών «Άγιος Μηνάς». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να παίξουν χάσκα, τσουβαλοδρομίες και άλλα παραδοσιακά παιγνίδια, αλλά και να γευτούν σουβλάκια, λουκάνικα και αναψυκτικά προσφορά του Συλλόγου.   Facebook Twitter Google+[…]

Περισσότερα »

Συγκίνηση και κέφι στη συνάντηση των αποφοίτων του 1987

Συγκίνηση και αναμνήσεις χθες βράδυ στην Ταβέρνα «Πολύζος», όπυο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των αποφοίτων του 1987 με πολλούς παρόντες, αλλά και απόντες, καθώς αρκετοί δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Οι περισσότεροι όμως ήταν εκεί, θυμήθηκαν τα παλιά, μίλησαν για τη ζωή τους και διασκέδασαν όπως τότε στα ανέμελα μαθητικά χρόνια. Η[…]

Περισσότερα »