tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μοσχαρίσια μπριζόλα

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και ξίδι

ΥΛΙΚΑ -2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία) -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας βούτυρο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο -1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος -1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο -3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη -1[…]

Περισσότερα »
Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και σε μερίδες -750γρ. αντίδια καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομμένα -6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο -2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -χυμό από 2-3 λεμόνια -1 & 1/2κουτ. σούπας αλεύρι -αλάτι, πιπέρι. Μερίδες: 5-6 / Χρόνος προετοιμασίας: 25′ / Χρόνος μαγειρέματος: 40′ / Έτοιμο σε: 1:5′ / Χρόνος[…]

Περισσότερα »