tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και τρέντι ροζ σκορδαλιά!

ΥΛΙΚΑ -1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ. -Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα. Για το κουρκούτι 1 κουτάκι μπύρα 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 αυγό 1/2 κ. γλυκού αλάτι 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη Πιπέρι. Ροζ σκορδαλιά 3 μέτριες πατάτες 1 σκελίδα σκόρδο έως όσες αντέχετε 1/4 φλ.[…]

Περισσότερα »

Φριτάτα με γλυκοπατάτα

ΥΛΙΚΑ -1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (όχι μεγάλου πάχους) -1 πιπεριά κόκκινη -6 αβγά -1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες -Μισό φλιτζάνι ντοματίνια -2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο -Λίγο βασιλικό -αλατοπίπερο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε ένα μεγάλο (σχετικά βαθύ) τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους[…]

Περισσότερα »