TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια -500 γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα -μισή πιπεριά Φλωρίνης χτυπημένη στο multi -ξύσμα από 1 λεμόνι -2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο -μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -μισό κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »

Φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσα σόγιας

ΥΛΙΚΑ -2 φιλέτα κοτόπουλου μεγάλα, χωρίς την πέτσα -1 κουτ. σούπας μέλι -1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο -1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό -3 κουτ. σούπας κέτσαπ -1 κουτ. σούπας ξίδι -2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα. Για[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *