tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατάτες με πράσο στο τηγάνι

Πατάτες σοτέ με πράσο και τυριά

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες -500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες -5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 δαφνόφυλλο -1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο -150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή μια γραβιέρα πικάντικη) -αλάτι -πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Προετοιμασία: 20 λεπτά / Μαγείρεμα: 45 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα   EΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »