tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανσέτα

Πανσέτα μαγειρευτή με λευκό κρασί και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό χοιρινή πανσέτα, με δέρμα -5 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος -5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος -60 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά καρέ -200 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο -20 γρ. σκόρδο, σκελίδες -5 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος -300 γρ. κρασί λευκό -80 γρ. μέλι -750 γρ. ζωμός κοτόπουλου -40 γρ.[…]

Περισσότερα »
Μακαρόνια μπλουμ

Μακαρόνια μπλουμ με 3 τρόπους

ΥΛΙΚΑ -300 γρ. σπαγγέτι -1 κονσέρβα τοματάκια -3 κούπες νερό (750μλ) -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες φέτες -1 πρέζα ζάχαρη -2 κοφτές κουταλιές αλάτι -1 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι (καυτερό) -10 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης -2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο -2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένες ελιές -1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος[…]

Περισσότερα »