tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
(Visited 57 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μοσχαρίσιο ρολό

Μοσχαρίσιο ρολό με μυρωδικά και σος περαστή

ΥΛΙΚΑ -2.200 – 2.500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ετοιμάσει ένα ενιαίο κομμάτι για ρολό) -2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -2 καρότα, καθαρισμένα, σε χοντρές ροδέλες πάχους 2 εκ. -400 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό -200 ml ξηρό κόκκινο κρασί -4 φλιτζ. τσαγιού παγάκια[…]

Περισσότερα »

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα -500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο -1 συσκευασία μπεσαμέλ έτοιμη -1 συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο -1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα -αλάτι -πιπέρι -Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο -ελαιόλαδο -1 κουταλάκι βασιλικό -Μισό κουταλάκι θυμάρι -1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό -νερό -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -παρμεζάνα[…]

Περισσότερα »