tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φακές σούπα – εύπεπτες, νόστιμες, ποτέ βαρετές

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φακές 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το σωτάρισμα 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μικρό καρέ 3 καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φύλλα δάφνης 1/2 κουταλιά γλυκού γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή) 1/2 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι αλάτι, στο τέλος ξύδι, 1 κουταλιά[…]

Περισσότερα »