tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρωματική ψητή μυζήθρα

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. μυζήθρα -2 φλιτζάνια ζάχαρη -1 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου -1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος -3 αβγά -1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας -2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι   Υλικά για 8 άτομα / Προετοιμασία 10 λεπτά Αναμονή 3 ώρες και 30 λεπτά / Μαγείρεμα 60 λεπτά   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε[…]

Περισσότερα »

Κέικ σοκολάτα με σιρόπι

ΥΛΙΚΑ Για το κέικ σοκολάτας: 1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ¾ φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη κακάο σε σκόνη 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ ¼ κ.γ. αλάτι 2 αυγά 1 φλ. τσαγιού στιγμιαίος καφές ή 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό 1 φλ. τσαγιού γάλα ½ φλιτζάνι[…]

Περισσότερα »