tameteora.gr

tameteora.gr

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45 γρ. σοκολάτα λευκή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γαύρος

Γαύρος φουρνιστός

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό φρέσκος γαύρος, καθαρισμένος από κεφάλια και εντόσθια -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού -1 κουτ. γλυκού μουστάρδα -1 σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλένουμε το γαύρο καλά για να απομακρύνουμε τυχόν εντόσθια και τον στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τον βάζουμε[…]

Περισσότερα »
Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί

ΥΛΙΚΑ -700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος- -Μισό φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο -1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή -λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη) -1 κουτ. σούπας μέλι -4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ. -1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια[…]

Περισσότερα »