tameteora.gr

tameteora.gr

Βελουτέ σούπα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ
(υλικά για 4 μερίδες)

4 πατάτες
3 καρότα
3 κολοκύθια
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κύβος ζωμός βοδινού
Αλάτι, πιπέρι και λάδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι -αφού το έχουμε ψιλοκόψει- και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.

Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και ρίχνουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το ζουμί και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 2 λεπτά ώστε να ενοποιηθεί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Είναι έτοιμη!

Για μεγαλύτερη απόλαυση ρίξτε στην σούπα κρουτόν όταν την σερβίρετε. Αν δεν έχετε, φτιάξτε μόνες σας ψήνοντας ψωμί του τοστ το οποίο θα κόψετε σε μικρά τετραγωνάκια.

ΠΗΓΗ: epithimies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φακές σούπα – εύπεπτες, νόστιμες, ποτέ βαρετές

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φακές 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το σωτάρισμα 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μικρό καρέ 3 καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φύλλα δάφνης 1/2 κουταλιά γλυκού γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή) 1/2 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι αλάτι, στο τέλος ξύδι, 1 κουταλιά[…]

Περισσότερα »

Κεφτεδάκια με πατάτες γιαχνί

ΥΛΙΚΑ Για τον κιμά: 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο 1 αυγό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Αλάτι Πιπέρι. Επιπλέον: 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ 1 κύβο βοδινού Maggi 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 μπαχάρια 1 πορτοκάλι 4 μεγάλες πατάτες 1 μεγάλο[…]

Περισσότερα »