tameteora.gr

tameteora.gr

Ελιόψωμο χωρίς αλεύρι

Το τέλειο σνακ για το σχολείο και το γραφείο, ειδικά αν σας λείπει το ψωμί, που και που, όπως σε εμένα!
Υλικά:

2,5 φλιτζ, αλεύρι αμυγδάλου

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

3 αβγά

1 κουτ. της σούπας μέλι

1/2 κουτ. του γλυκού μηλόξυδο

1/5 φλιτζ. ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ξύδι.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά, στα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνουμε μέσα και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρόστενο φορμάκι (20 εκ.) και βάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Πηγή: bubblesandavocados.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πικάντικο κοτόπουλο με μπρόκολο στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο (χωρίς την πέτσα) 1 μπρόκολο (μόνο τις φούντες) Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά 1 κουτ. σούπας κάρυ 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (αν θέλετε καυτερή) Αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά,[…]

Περισσότερα »
Πρασοσέλινο

Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο

ΥΛΙΚΑ -2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες -1 κιλό σέλινο -1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας -Μισό λιτζάνι ρύζι Καρολίνα -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για το αβγολέμονο -1 αβγό -xυμό από ενάμισι λεμόνι Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 10′ / Χρόνος μαγειρέματος 25′ / Έτοιμο σε 35′   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »