tameteora.gr

tameteora.gr

Ελιόψωμο χωρίς αλεύρι

Το τέλειο σνακ για το σχολείο και το γραφείο, ειδικά αν σας λείπει το ψωμί, που και που, όπως σε εμένα!
Υλικά:

2,5 φλιτζ, αλεύρι αμυγδάλου

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

3 αβγά

1 κουτ. της σούπας μέλι

1/2 κουτ. του γλυκού μηλόξυδο

1/5 φλιτζ. ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ξύδι.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά, στα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνουμε μέσα και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρόστενο φορμάκι (20 εκ.) και βάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Πηγή: bubblesandavocados.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φακές σούπα – εύπεπτες, νόστιμες, ποτέ βαρετές

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φακές 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το σωτάρισμα 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μικρό καρέ 3 καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φύλλα δάφνης 1/2 κουταλιά γλυκού γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή) 1/2 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι αλάτι, στο τέλος ξύδι, 1 κουταλιά[…]

Περισσότερα »

Κεφτεδάκια με πατάτες γιαχνί

ΥΛΙΚΑ Για τον κιμά: 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο 1 αυγό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Αλάτι Πιπέρι. Επιπλέον: 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ 1 κύβο βοδινού Maggi 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 μπαχάρια 1 πορτοκάλι 4 μεγάλες πατάτες 1 μεγάλο[…]

Περισσότερα »