tameteora.gr

tameteora.gr

Ελιόψωμο χωρίς αλεύρι

Το τέλειο σνακ για το σχολείο και το γραφείο, ειδικά αν σας λείπει το ψωμί, που και που, όπως σε εμένα!
Υλικά:

2,5 φλιτζ, αλεύρι αμυγδάλου

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

3 αβγά

1 κουτ. της σούπας μέλι

1/2 κουτ. του γλυκού μηλόξυδο

1/5 φλιτζ. ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ξύδι.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά, στα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνουμε μέσα και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρόστενο φορμάκι (20 εκ.) και βάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Πηγή: bubblesandavocados.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τας Κεμπάπ

Τας Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας -1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο -4 κ. σ. ελαιόλαδο -2 κ. σ. αλεύρι -1 κ. σ. γεμάτη πελτέ -Μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί -1 δαφνόφυλλο -3 ή 4 μπαχάρια -αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.[…]

Περισσότερα »
Κορμός παγωμένος

Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

ΥΛΙΚΑ -180 γρ. ζάχαρη -6 κρόκοι αυγών -1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι -200 γρ. φρουί γλασέ+ επιπλέον για γαρνίρισμα -150 γρ. αμύγδαλα με ή χωρίς το φλοιό -100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια.  […]

Περισσότερα »