tameteora.gr

tameteora.gr

Είχε λαβίδα στο στομάχι για 18 χρόνια αλλά νόμιζε ότι είχε έλκος

Για περίπου 18 χρόνια, ο 54χρονος (σήμερα) Μα Βαν Νχατ από το Βιετνάμ νόμιζε ότι είχε έλκος στομάχου. Πονούσε από καιρού εις καιρόν και οι γιατροί του έδιναν φάρμακο παυσίπονο για το έλκος. Τελικά όμως, ο Νχατ δεν είχε έλκος αλλά μια ξεχασμένη ιατρική λαβίδα στο στομάχι του!

Το 1998 ο Νχατ είχε υποβληθεί σε επείγον χειρουργείο επειδή είχε ένα τροχαίο ατύχημα και κινδύνευσε. Και προφανώς τότε οι γιατροί ξέχασαν τη λαβίδα μέσα στο στομάχι του.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση VTV, ο 54χρονος έβγαλε πρόσφατα μια ακτινογραφία που η οποία έδειξε ότι για τον πόνο ευθυνόταν η λαβίδα. Το εργαλείο μήκους 15 εκατοστών είχε σπάσει σε μικρά κομμάτια και είχε σφηνώσει στο στομάχι του Νχατ. Τα κομμάτια αφαιρέθηκαν με χειρουργική επέμβαση.

Στο νοσοκομείο που υπεβλήθη σε επέμβαση το 1998 ψάχνουν ποιος και πώς μπορεί να είχε ξεχάσει την λαβίδα μέσα στο σώμα του 54χρονου. Ειδοποιούνται μάλιστα ακόμη και όσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν πάρει σύνταξη. Τα ιατρικά σφάλματα είναι συχνό φαινόμενο στο Βιετνάμ, όπου τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν δύο κρούσματα με γιατρούς που χειρούργησαν το λάθος άκρο ασθενούς καθώς και τρεις περιπτώσεις όπου άνδρες διαγνώστηκαν ως…έγκυοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ιάπωνας δύτης που είναι φίλος με ένα ψάρι εδώ και 25 χρόνια!

Μια παραλία στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου φιλοξενεί την πιο παράξενη φιλία ανθρώπου και ζωικού βασιλείου. Ο δύτης Χιρογιούκι Αρακάουα και το ψάρι με όνομα Γιορίκο είναι φίλοι εδώ και 25 χρόνια, μιας και ο Ιάπωνας είναι επιστάτης ενός υποθαλάσσιου λατρευτικού χώρου του σιντοϊσμού και κατεβαίνει στον βυθό καθημερινά. Το[…]

Περισσότερα »

Ταϊλανδός ψήνει κοτόπουλο με το φως του ήλιου [βίντεο]

Αντί για φούρνο ή μπάρμπεκιου με κάρβουνα, χρησιμοποιεί χίλιους μικρούς κινητούς καθρέφτες, οι οποίοι συγκεντρώνουν το ηλιακό φως σε μια ισχυρή δέσμη, προσανατολισμένη στο κρέας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κοτόπουλα να ψήνονται σε τουλάχιστον 300 βαθμούς Κελσίου. Ο Sutharat συνήθιζε να ψήνει το κοτόπουλο πάνω σε ψησταριά με κάρβουνα.[…]

Περισσότερα »