TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Λαζάνια με κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
  • λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για 6-8 άτομα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι. Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια. Κατόπιν απλώνετε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.

Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά ξανά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μανιτάρια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.

Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσατε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φριτάτα με κοτόπουλο και ντομάτα

ΥΛΙΚΑ για 2-4 άτομα -8 ολόκληρα αβγά -2 ασπράδια -2 κουταλιές της σούπας γάλα -2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο -1 κουταλιά της σούπας βασιλικό -1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -100 γραμμάρια τυρί τσένταρ -2 ντομάτες ψιλοκομμένες -100 γραμμάρια ζαμπόν[…]

Περισσότερα »

Πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές

ΥΛΙΚΑ -1 καρότο -200 γρ. κολοκυθάκια -1 πράσο -150γρ. πιπεριές πολύχρωμες -2 φρέσκα κρεμμυδάκια -1 κιλό πατάτες βρασμένες -100γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι -μισό κουτ. γλυκού ρίγανη -5 ή 6 φύλλα δυόσμου -60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο -2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης -αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο -σουσάμι μαύρο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβετε[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *