tameteora.gr

tameteora.gr

Λαζάνια με κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
  • λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για 6-8 άτομα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι. Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια. Κατόπιν απλώνετε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.

Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά ξανά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μανιτάρια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.

Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσατε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα με sauce γιαουρτιού και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά -1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη -3 – 4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες -2 αβγά βρασμένα, σε φέτες -2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας κάππαρη Για τη sauce γιαουρτιού 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2 κρόκους από[…]

Περισσότερα »
Χυμός παντζάρι

Χυμός από παντζάρι, μήλο, καρότα και τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ Για ένα άτομο -1 βολβός παντζαριού καθαρισμένος (προαιρετικά τα φύλλα από το παντζάρι) -1 μήλο καθαρισμένο από τα κουκούτσια -2 μεσαία καρότα καθαρισμένα -3 εκατοστά τζίντζερ καθαρισμένο -Χυμός από 1 μοσχολέμονο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Περνάμε από τον αποχυμωτή το παντζάρι, το μήλο, τα καρότα και το τζίντζερ. Σερβίρουμε σε ποτήρι[…]

Περισσότερα »