tameteora.gr

tameteora.gr

Λαζάνια με κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
  • λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για 6-8 άτομα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι. Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια. Κατόπιν απλώνετε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.

Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά ξανά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μανιτάρια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.

Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσατε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φριτάτα με γλυκοπατάτα

ΥΛΙΚΑ -1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (όχι μεγάλου πάχους) -1 πιπεριά κόκκινη -6 αβγά -1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες -Μισό φλιτζάνι ντοματίνια -2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο -Λίγο βασιλικό -αλατοπίπερο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε ένα μεγάλο (σχετικά βαθύ) τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους[…]

Περισσότερα »

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και τρέντι ροζ σκορδαλιά!

ΥΛΙΚΑ -1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ. -Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα. Για το κουρκούτι 1 κουτάκι μπύρα 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 αυγό 1/2 κ. γλυκού αλάτι 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη Πιπέρι. Ροζ σκορδαλιά 3 μέτριες πατάτες 1 σκελίδα σκόρδο έως όσες αντέχετε 1/4 φλ.[…]

Περισσότερα »