tameteora.gr

tameteora.gr

Πατάτες με Κεφτεδάκια Γιαχνί

ΥΛΙΚΑ
  • για τον κιμά
  • 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Επιπλέον

  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 κύβο βοδινού Maggi
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 μπαχάρια
  • 1 πορτοκάλι
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ψωμί στο νερό μέχρι να μαλακώσει και κατόπιν το στύβουμε καλά.
Σε ένα μπωλ ζυμώνουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, λίγο αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο (αν εχουμε χρόνο).

Πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά.

Διαλύουμε τον τοματοπελτέ και τον κύβο βοδινού Maggi σε 500 ml. ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον χυμό και μερικές φλούδες από το πορτοκάλι, σιγοβράζουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τοποθετούμε τις πατάτες και τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα.

Σιγοβράζουμε το φαγητό, σκεπασμένο και δεν ανακατεύουμε παρά μόνο ελέγχουμε να έχει υγρά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.

Μόλις οι πατάτες βράσουν και μελώσει το φαγητό είναι πανέτοιμο για σερβίρισμα.

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Αν θέλετε στο τέλος προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα.
~ Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό αυτό και στον φούρνο.
~ Εκτός από πατάτες μπορείτε να προσθέσετε καρότα ή άλλες ρίζες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τας Κεμπάπ

Τας Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας -1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο -4 κ. σ. ελαιόλαδο -2 κ. σ. αλεύρι -1 κ. σ. γεμάτη πελτέ -Μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί -1 δαφνόφυλλο -3 ή 4 μπαχάρια -αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.[…]

Περισσότερα »
Φασουλοταβάς

Φασουλοταβάς με «χάντρες» και χωριάτικα λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. φασόλια ξερά «χάντρες» μουσκεμένα αποβραδίς σε κρύο νερό -400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες -1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες, -2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο -200γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη -1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 κουτ. γλυκού θυμάρι -1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε[…]

Περισσότερα »